Бизнесът с коли под наем, разкошни лимузини с шофьор под наем

Бизнесът с коли под наем, разкошни лимузини с шофьор под наем 08 Януари 2019
Разраства се бизнесът с коли под наем, луксозни лимузини с шофьор под наем, наемане на бусове с и без шофьор, автомобили под наем Един от големите проблими за бизнеса с Рент а кар е отливът на британските туристи от Северното Черноморие и презстрояването се отразяват и на бизнеса с наемане на коли. Независимо от това ръст в сектора има. До преди една година основните ни клиенти бяха британски граждани, които търсеха коли от нисък и среден клас - практични, компактни и с относително по-нисък разход на гориво.
За момента тип туристи почти липсват и търсенето се преориентира, каза Димитрова. По думите й на този етап контингентът на коли под наем фирмите са руски говорещи туристи или инвеститори. Най-често те предпочитат автомобили от по-висок клас.От известно време все по-често към наемането на коли поглеждат и българи. В момента около 5 на сто от сделките се дължат на тях. Разчитаме още и на индивидуалните клиенти, които идват при нас с готов маршрут и резервации на хотели и места за почивка още от чужбина, както и на т.нар. СПА туристи. Причината е, че в момента цените на СПА програмите у нас и в Унгария са най-ниските в Европа. По негови думите му пазарът във Варна все още не е достатъчно развит и е със сезонен характер. Основно чужди компании са тези, които налагат използването на услугата. Интересът на фирмите към наемането на коли е дългосрочен. Това е т.нар. оперативен лизинг, при който компаниите използват автомобилите за срок до 3 години срещу определена такса и след изтичането на срока ги връщат на коли под наем компаниите. Пречка за по-големия растеж на бизнеса е манталитетът на българина, който предпочита да притежава собственост, а не да я наема, коментира Александров.
Запитвания от страна на българи има рядко и обикновено това са хора, които не живеят постоянно в България, посочи и Кристина Чакърова. За момента сме обхванали само комплекси в чужбина, защото малка част от българските хотели засега позволяват освен резервиране на стаи, но и заплащане по електронен път на услугите. Разрастване на бизнеса може да се очаква, в случай че полетите до Черноморието станат по-редовни през зимния период и градове като Варна и Бургас се превърнат в постоянни, а не чартърни дестинации, смятат представителите на rent-a-car бизнеса. 
 

ТРАНСФЕРИ

www.korea-auto.eu

Форд Мустанг , Шевролет Камаро ,Порше,Дженезис,Ягуар,БМВ 

 

НОВИНИ

13 Февруари 2020
Преки впечатления Служебният ни автомобил е KIA K5 (Optima), модел 2015г, 151 кс. Пробег по п...
Преки впечатления Служебният ни автомобил е KIA K5 (Optima), модел 2015г, 151 кс. Пробег по път...
03 Декември 2019
Техническа Информация за Хюндай и Киа на газ течна фаза . Основна информация за КарсБГ11 ЕООД о...
Основни технически данни : Дължина/широчина/височина 4845/1830/1455 mm Тип автомобил Седан,4 врат...
16 Септември 2019
Впечатление и съвети от кола на газ течна фаза под наем след изминати 5000 км в Европа
Впечатление и съвети от кола на газ течна фаза след изминати 5000 км в Европа . Пътуването започн...