Евтини коли под наем – как ? Алфа Груп 11 предлага среден клас и луксозни коли н...

Евтини коли под наем – как ? Алфа Груп 11 предлага среден клас и луксозни коли на цените на ниско бюджетни и евтини коли под 
наем 25 Май 2016
 
 
Евтини коли под наем – как ? Алфа Груп 11 предлага среден клас и луксозни коли на цените на ниско бюджетни и евтини коли под наем . 
 На повечето от нас се дава отпуск само веднъж или два пъти в годината. И трябва да го прекараме така, че да не ни е мъчително обидно за безполезно прекараните дни в компанията на вечно бързащия екскурзовод-преводач и шумната, отегчителна тълпа от съотечественици, бягащи в редичка след него с надеждата да видят всичко любопитно и важно, докато автобусът не е заминал. Наличието на собствена кола в чужбина или в България е невероятно практичен и гъвкав начин за придвижване. А когато пътешествате с компания, също е и евтино решение в сравнение с обществения транспорт.
В тази статия ще споделя своя опит за наемане на евтини коли под наем, ще разкажа своя механизъм и някои съвети за поевтиняване на това решение. Няколко съвети преди да резервирате кола под наем за първи път ще се сблъскате с редица непонятни моменти, макар че в крайна сметка всичко е невероятно просто!
С какво да започнем търсенето на варианти?
От какво зависи стойността на наема?
Навигация/GPS
Какво да правим при получаване и връщане на автомобила
Къде не трябва да вземаме кола под наем?
 
Коли под наем в България:
Алфа груп е една от водещите компании за коли под наем в България, офисите на която са разположени в удобни и лесно достъпни локации в цялата страна – всички летища, големи градове, летни и зимни курорти. . Автопарка на фирмата се състои от нови и разнообразни автомобили, а мненията на българските и чуждестранни клиентите, които се възползват от услугите са повече от положителни – над 90%.  Алфа груп Предлага още :
Трансфери – за туристически или бизнес групи и индивидуални пътници до всяка точка на България и Европа .
Денонощна пътна помощ .
Срок на наема
За колкото повече дни, толкова по-ниска е стойността на автомобила
Например, забелязал съм, че стойността на наема на кола под наем за 7 дни често е равна на стойността за 5 дни
 Стойността на наема в градския офис и на летището е различна.
Винаги проверявайте различните локации. Според моя опит в Европа стойността на коли под наем взети на летището винаги излизат по-скъпи.
 Възраст на шофьора и стаж на шофиране
Тук може да има много варианти, задължително четете правилата на компаниите, които дават коли под наем.
Компаниите за коли под наем определят минималната възраст за шофьора на техните автомобили по свое усмотрение. Но все пак тук има и общи правила: колкото по-скъпа е колата под наем, толкова по-високи са минимално допустимите възраст и стаж на шофьора. Например за наем на някои компактни коли може да претендира шофьор, по-стар от 18 години с опит в шофирането до 1 година. Коли под наем от висока класа са достъпни за шофьори от 25 години нагоре.
 Важни понятия и термини за застраховката на повечето коли под наем 
Застрахователни термини, използвани в договора за наемане на кола под наем 
Аналог на “КАСКО” (Damage waiver, collision damage waiver (CDW), loss damage waiver (LDW) – ограничаване на отговорността при повреда. CDW не е застраховка, а намаляване на вашата финансова отговорност при повреда на колата. В случай на повреда на вашата кола под наем отговорността на наемателя не превишава фиксирана сума (франшизи), посочена в договора.
Theft Protection (TP) – ограничаване на отговорността при кражба на всички коли под наем.
Personal Accident Insurance – възмездяване на щетите при нещастен случай. Аналог на медицинската застраховка, но се отнася само за случаи, станали с хора, които са в колата или при слизане/качване в колата.
Например франшизата на Sixt CDW може да бъде 800 евро, 350 евро или 0. Съответно нараства и стойността на опциите за ден
Хубавата новина е , че колите под наем на Алфа груп всички тези такси и непонятни застраховки са включени в крайната цена !!!
 При нас цената е крайна и с не ограничен километраж с реални коли !!!
 Допълнителни опции при наемането на коли под наем 
 
Допълнителен шофьор
Всичко зависи от компанията за коли под наем, която сте избрали. Понякога тази опция е безплатна, но обикновено струва 5-15 евро на ден. Ако планирате да ползвате втори шофьор, ви препоръчвам да оформите това официално, защото то може да бъде особено сериозен аргумент при настъпване на застрахователен случай.
 Отново Хубава новина при Алфа Груп имате право на трима шофьори напълно безплатно !
Моят съвет с GPS навигацията:
Ползвам мобилен Wifi 3G точка за достъп в колата. Пристигате в страната, купувате карта 3G интернет (обикновено 10-15 Gb) и си имате интернет за цялото пътуване. Така, докато карате своята скъпа или евтина кола под наем НАВСЯКЪДЕ ще можете да ползвате Google Maps, Google Places, Panoramio и т.н. на вашия смартфон/ланшет/iPad и повече няма да сте зависими от “free wifi” по бензиностанциите.
Непременно разпитайте мениджъра на компанията за горивната политика при наемането на коли под наем:
Варианти, които съм срещал при наемането на коли под наем:
 Вземане на коли под наем с пълен резервоар и връщане с пълен резервоар
Винаги запазвайте касовите бележки от бензиностанциите, особено от последната преди връщането , защото в България а и не само може да ви налеят некачествено гориво или вместо дизел бензин или обратното тогава ако не сте запазили бележката щетите са за ваша сметка.
Сменете датата/часа във фотоапарата/телефона си на текущата   и снимайте своята кола под наем след получаване/преди предаване от всички страни + снимка на километража. Дори ако видите малка драскотинка на бронята, смело се върнете при мениджъра и го помолете да отбележи това в договора за наем на съответната схема на автомобила.
Проверете наличието на флуоресцираща жилетка, знак за аварийно спиране, книги-ръководства и т.н.
Връщане/получаване на коли под наем в неработни часове:
Според уговорката при наемането на колата.
Екипът на Алфа Груп остава за вашите въпроси и нашите съвети за наем на автомобил в България и чужбина , за повече информация посетете сайта ни
 
 
www.rentauto.bg , +359876831441
RENT A CAR ,SOFIA,BULGARIA
Zapaden Park Bl.33A office 5


ТРАНСФЕРИ

www.korea-auto.eu

Форд Мустанг , Шевролет Камаро ,Порше,Дженезис,Ягуар,БМВ 

 

НОВИНИ

13 Февруари 2020
Преки впечатления Служебният ни автомобил е KIA K5 (Optima), модел 2015г, 151 кс. Пробег по п...
Преки впечатления Служебният ни автомобил е KIA K5 (Optima), модел 2015г, 151 кс. Пробег по път...
03 Декември 2019
Техническа Информация за Хюндай и Киа на газ течна фаза . Основна информация за КарсБГ11 ЕООД о...
Основни технически данни : Дължина/широчина/височина 4845/1830/1455 mm Тип автомобил Седан,4 врат...
16 Септември 2019
Впечатление и съвети от кола на газ течна фаза под наем след изминати 5000 км в Европа
Впечатление и съвети от кола на газ течна фаза след изминати 5000 км в Европа . Пътуването започн...