Какво трябва да знаем когато наемате автомобилите под наем и фирмите за коли под...

Какво трябва да знаем когато наемате автомобилите под наем и фирмите за коли под наем. Как се наема кола под наем 29 Декември 2014

Рент а кар услугите стават все по-популярни, тъй като старите ни коли се развалят често, а без тях не можем да вършим ежедневните си задължения. При такъв развой на събитията ние най-често търсим фирма за автомобили под наем, която да ни предложи разумна оферта за превозно средство, с което да се движим, там където искаме.

В случай, че искате автомобил под наем, вие трябва да имате изрядна шофьорска книжка, лична карта и съответната сума пари. Обикновено процедурата се състои в извършване на оглед на желания автомобил, съставяне на протокол и договор на място. Другият вариант, е колата да бъде докарана на посочен от вас адрес, където да се извърши предварителни оглед.

В последно време стана много модерно наемането на леки коли по интернет. Съществуват десетки сайтове, които предлагат запазване на автомобили, трансфери и тем подобни екстри. Повече за последните може да прочетете и на адрес www.rentauto.bg, една от най-известните фирми в София, Варна, Бургас и др. части на страната.

В какво се състои предварителният оглед на автомобила?

Това е един стандартен процес на всяка рент а кар компания. Вие посещавате автопарка, в който се намират всички превозни средства и избирате най-доброто според критериите финансови възможности и лични предпочитания. Тези действия се извършват пред фирмен представител, който е с вас през цялото време. Той ще напише приемно-предавателен протокол и ще упомене всички проблеми по колата, включително драскотините и външните деформации.

Целта на процедурата, е да се опише моментното състояние, в което сте заварили автомобила. По този начин, след като го върнете няма да бъдете обвинен в нанасяне на вече описаната щета. Когато огледът приключи остава да капарирате колата посредством кредитна карта, но ако нямате съществува вариант за плащане в брой.

Инструкции за безопасност

Най-често фирмите за рент а кар услуги инструктират шофьорите, така че да вземете всички мерки за безопасност. Ще бъдете посъветван да не паркирате возилото на съмнителни и неосветени обекти, където може да стане жертва на взлом. Освен това бихте могли да получите безплатна пътна помощ 24 часа, за да сте напълно спокойни при шофиране.

От тук нататък всичко е във ваши ръце. Пазете леката кола, защото тя принадлежи на компанията и всяка злоупотреба се заплаща според предварително разписани в договора тарифи. Естествено всички возила имат застраховка „Гражданска отговорност“, както е по закон.

Къде да намеря рент а кар услуги?

В интернет пространството имате достъп до десетки сайтове, от които да вземете автомобил под наем. Друг начин е да посетите централните летища във вашия град, тъй като обикновено там са разположени офисите на повечето фирми. Рент а кар може да откриете и в близост до големите хотели и заведения.

Съвети:
Предпочитайте тези рент а кар компании който имат действителни снимки на колите под наем които предлагат а не клас ... или подобна .
Уверете се , дали ниската цена не е без многобройни такси и допълнителни застраховки.
Понякога малката кола и евтината цена за кола под наем не значи ,че ще ви излезе по евтино защото малолитражните коли на магистрала или когато са максимално натоварени харчат много в сравнение с по висок клас.
Снимайте колата под наем пред предаващия ви я служител от рент а кар компанията това може да ви спести неприятности и излишни спорове .
При инцидент или повреда задължително се свържете с фирмата преди да предприемете каквото и да е.
Проверявайте винаги всички документи при предаването възможно е да липсват или да има недоглеждане и да са изтекли.
Проверявайте резервната гума и ключ за гуми както и останалите принадлежности.
Надявам се ,че в нашата фирма за коли под наем ще ви обслужим коректно и с гарантирано качество след всички дадени професионални съвети приятно пътуване.

ТРАНСФЕРИ

www.korea-auto.eu

НОВИНИ

11 Април 2020
Автомобилът е наличен в София. Очакван внос ! Пълна писмена Гаранция 1 или 2 години ! Сервиз и...
Автомобилът е наличен в София. Очакван внос ! Пълна писмена Гаранция 1 или 2 години ! Сервиз и...
28 Март 2020
Лизинг по мярка! www.carsbg11.com Изберете от наличните , автомобили на газ течна фаза и ние щ...
Лизинг по мярка! www.carsbg11.com Изберете от наличните , автомобили на газ течна фаза и ние ще ...
07 Март 2020
Защо да си купите Киа К5 (Оптима) или Хюндай Соната (i40 - i45) на газ течна фаза от нас? Ето н...
Защо да си купите Киа К5 (Оптима) или Хюндай Соната (i40 - i45) на газ течна фаза от нас? Ето няк...