Новости за Киа и Хюндай. Продажба ,лизинг и Наем на Киа и Хюндаи . Коли под наем...

Новости за Киа и Хюндай. Продажба ,лизинг и Наем на Киа и Хюндаи . Коли под наем на газ в София , автоматик под наем .  18 Февруари 2015

- Друг интересен модел на Kia беше представен по време на последното тунинг шоу SEMA. Става дума за седана K900 с два турбокомпресора Garrett и мощност от 650 конски сили. Предвиждате ли подобен модел да влезе в серийно производство и по този начин марката да се намеси сред сегмента на т.нар. съвременни масъл кари?

- Ха-ха, наистина впечатляваща машина! Много е хубаво да се види какво може да бъде постигнато с нашите автомобили, но наистина е по-добре да бъдем сериозни и да сме реалисти. Kia има много амбициозни цели в Европа с ясна стратегия по отношение на проектирането, качеството и технологията, но изграждането на съвременни масъл кари, както ги наричате, на този етап не е част от нашите планове.

- Преди три месеца американското правителство наложи рекордна глоба от $100 000 000 на Kia и Hyundai за това, че са декларирали по-нисък разход на гориво за 1.2 млн. автомобила, произведени между 2011 и 2013 г. Това важи ли за автомобилите, движещи се в Европа, и ако да, как смятате да оправите проблема с неверните показания на борд компютрите?

Този инцидент засегна само автомобили на Kia, които се продават в САЩ. Колите на Kia в Европа не са засегнати. Всички автомобили на Kia, които се продават в европейския регион, са хомологирани и изпълняват задължителните норми на ЕС за разход на гориво и вредни CO2 емисии.

- Марката Kia набира все по-голяма популярност и заедно с Hyundai вече се намести в топ 5 по продажби в света. Освен с иновативния дизайн на Петер Шрайер и компания, с какви нови технологии възнамерявате да запазите тази благоприятна за марката тенденция?

- Вярно е, че Петер Шрайер и неговите екипи дизайнери в Европа, Корея и Лос Анжелис имат сериозна заслуга за успеха на Kia и дизайнът остава важен фактор, който е в основата на успехите на марката. Това ще видите за пореден път и в Женева на автомобилното изложение, на което ще бъде представен и още един нов аспект от дизайна на колите с марка Kia. Освен това обаче, в близко бъдеще очакваме и още нови технологични решения, които ще се интегрират в серийните модели, като например мощни бензинови двигатели с турбокомпресори и намален работен обем, както и серийно въвеждане на нашата авангардна T-Hybrid технология (В състава на концептуалния силов тракт T-Hybrid влизат 1.7-литров дизелов двигател с електрически компресор, електромотор и комплект оловно-въглеродни батерии. - Бел. ред.). Нови трансмисии с два съединителя (DCT) и различни решения в областта на свързаността на автомобилите са също във фокуса на приоритетите ни. Инвестирайки в тези насоки сме уверени, че в крайна сметка ще привлечем нови групи клиенти, които до този момент не са обмисляли възможността за закупуване на лек автомобил от Kia.

- Споменахте за новите разработки на автоматични скоростни кутии. В тази връзка преди доста време се говореше усилено за деветстепенна автоматична трансмисия, собствена разработка. До къде стигна този проект?

- Като част от нашата офанзива по отношение на силови агрегати, която започнахме преди 2-3 години, при новия Cee’d вече е налична шестстепенна автоматична трансмисия с два съединителя. През миналата година на автомобилното изложение в Париж пък ние представихме следващата стъпка - седемстепенната автоматична скоростна кутия с два съединителя (DCT). По-късно тази година в САЩ, Корея, Русия и някои други региони, където вече предлагаме модела K900/K9, ще пуснем и осемскоростна автоматична трансмисия. Както виждате, в Kia сме известни с невероятната скорост, с която въвеждаме новите технологии, така че няма да отнеме много време преди да видим още по-големи иновации в този сектор.

- Виждате ли перспектива в т.нар. хибриди и какво точно според Вас ще е алтернативното гориво на бъдещето?

- Не вярваме, че съществува „универсално решение”, което може да разреши всички проблеми с околната среда. За да достигнем до него обаче, предвиждаме голям брой различни видове иновационни силови агрегати, които опазват околната среда и такива, които съществуват на пазара отдавна - plug-in хибриди, чисти електромобили и такива с горивни клетки. Като цяло Kia има за цел да постигне водеща позиция по всички фронтове на перспективни технологии за задвижване. Много интересно и обещаващо решение за нас е наскоро представената концепция за T-Hybrid на Kia, която е много ефективно хибридно решение, използващо 48V оловно-въглеродна батерия за захранване на малък електрически двигател. Това повишава изходната мощност на двигателя и редуцира емисиите. В същото време повишава динамиката и намалява разхода на гориво.

- И накрая, разкажете нещо любопитно за най-новия модел на марката, който тепърва ще навлиза на европейските, а и на българския пазар - новата Kia Sorento.

- Това, както знаете, е третото поколение Kia Sorento в Европа. За последните 12 години моделът преживя невероятна трансформация - от офроуд автомобил тип „работен кон” до съвременен, стилен и модерен SUV автомобил тип “градски каубой”. Sorento е отличен пример относно това колко бързо могат да се променят тенденциите и колко важно е за Kia тези изменения да се адаптират към новите генерации, за да се развие автомобил с определен произход в нов стилен продукт. В новия модел Sorento виждаме чудесен посланик на бранда Kia. Автомобилът показва следващото ниво на качество, удоволствие от шофирането и съвременни технологии.


ТРАНСФЕРИ

www.korea-auto.eu

НОВИНИ

11 Април 2020
Автомобилът е наличен в София. Очакван внос ! Пълна писмена Гаранция 1 или 2 години ! Сервиз и...
Автомобилът е наличен в София. Очакван внос ! Пълна писмена Гаранция 1 или 2 години ! Сервиз и...
28 Март 2020
Лизинг по мярка! www.carsbg11.com Изберете от наличните , автомобили на газ течна фаза и ние щ...
Лизинг по мярка! www.carsbg11.com Изберете от наличните , автомобили на газ течна фаза и ние ще ...
07 Март 2020
Защо да си купите Киа К5 (Оптима) или Хюндай Соната (i40 - i45) на газ течна фаза от нас? Ето н...
Защо да си купите Киа К5 (Оптима) или Хюндай Соната (i40 - i45) на газ течна фаза от нас? Ето няк...